משרד הביטחון

אם נפגעתם במהלך שירותכם הצבאי, אתם בטח מבינים את המורכבות סביב תביעות נגד משרד הביטחון, מעצם העובדה שהתובעים הם חיילים בשירות סדיר, אנשי מילואים וקבע, אנשי כוחות הביטחון (משטרה, שב"כ, מוסד) או אזרחים שנפגעו כתוצאה מפעילות צבאית. הפיצויים והתגמולים שניתן לדרוש ממשרד הביטחון הם – הכרה בנכות כתוצאה מפציעה או מחלה שנגרמו במהלך השירות, גמלת נכות חודשית, טיפולי שיקום, סיוע בהשכלה ובתעסוקה, פיצויים במקרה של מוות ועוד. תביעה יכולה להיות על רקע פגיעה קשה שקל להוכיח, אך גם יכולה להיות על רקע שיותר קשה "להוכיח", כמו למשל במקרה של תביעה בגין התנכלות במסגרת השירות הצבאי, אפליה וכדומה.

 

תביעות מסוג זה הן אינן פשוטות, מאחר ועולות פה לא רק שאלות בנושא המורכב של סיווג בטחוני, אלא גם כי משרד הביטחון הוא גוף גדול מאוד עם הרבה כוח, ולהחליט ש"נלחמים בו" מצריך קבלת החלטה אמיצה. בדיוק למקרה כזה אתם צריכים עורכי דין מומחים עם ניסיון בתביעות מעין אלה, שיוכלו לייצג אתכם באופן שיעזור לכם למצות את מלוא זכויותיכם.

פגיעה במהלך שירות

רובנו מתגייסים לצבא מתוך תחושת שליחות וכוונה לעשות את הטוב ביותר שאנו מסוגלים לו. למרות זאת, הצבא אינו קייטנה כפי שכולנו יודעים, וכל אחד מאיתנו עלול להיפגע במהלך השירות. לעיתים זו פגיעה קשה וברורה, ובמקרים אחרים, פגיעה נפשית, או פגיעה גופנית שקשה לשייך באופן מובהק לאירועי הצבא – בשני המקרים יתכן שיהיה קשה להוכיח את הקשר בין הפגיעה ובין השירות הצבאי, כך שככל הנראה יהיה קשה להצליח בתביעה כזו.

 

סוגי הפגיעות הפיזיות הן לרוב פציעות כתוצאה מתאונות או אירועי לחימה, עקב פעילות אימונים או אפילו פעילות שגרתית. פגיעות עקב מאמץ – פגיעות שרירים כתוצאה מפעילות גופנית מאומצת, ירידה בשמיעה כתוצאה מרעש חזק ועוד. יש גם חיילים שמפתחים מחלות כתוצאה מתנאי שירות לקויים או במקומות בהם היתה חשיפה לחומרים מסוכנים או זיהומים.

פגיעות נפשיות לרוב מבוססות על פוסט טראומה בעקבות אירוע טראומטי, חרדה ודיכאון: לחץ, מצוקה, חרדה או דיכאון ועוד.


במצב כזה, מומלץ לפנות לייעוץ משפטי מקצועי עוד בשלבים המוקדמים של ההליך. עורך דין מנוסה בתחום תביעות נכי צה"ל ונפגעי שירות ביטחון יסייע לכם בהבנת זכויותיכם, בהכנת התביעה וייצג אתכם מול הגורמים הרלוונטיים.

מחלה במהלך שירות

מחלה במהלך שירות צבאי או לאומי היא לא נדירה כלל. מעבר לנסיבות ברורות כמו חשיפה לגורמים סביבתיים מזיקים / רעילים או לתנאים קשים מבחינה הגיינית, יש חיילים שמפתחים מחלה עקב תזונה לקויה, לחץ או חרדה, מחלה קלה שלא טופלה כראוי והתפחתה להיות מחלה קשה או כרונית – ועוד.

 

גם חרדה, פוסט טראומה, דיכאון ועוד יכולים להיחשב כמחלות שהתפתחו במהלך השירות, אם אכן זה המצב. מחלה במהלך שירות צבאי היא נושא מורכב, מבחינת התביעה למשרד הביטחון. החיילים יצטרכו להוכיח שהם זכאים לתגמולים ופיצויים מטעם צה"ל או משרד הביטחון, בהתאם לחומרת המחלה והנסיבות, ולפעמים זה אפילו מסובך יותר, עקב העובדה שקשה להוכיח קשר ישיר בין המחלה ובין השירות, למרות שהחייל יודע היטב שהשירות הצבאי או הנסיבות המסויימות שנכפו עליו, גרמו להתפרצות המחלה.

אם מדובר במחלה שהתפתחה כתוצאה ישירה משירות הצבאי, כמו חשיפה לגורמים סביבתיים מזיקים או לתנאים קשים, יש להציג ראיות רפואיות להוכחת הקשר הסיבתי. במצבים אלה, החייל יכול להיות זכאי לפיצוי על הפגיעה בשירות ולדמי נכות קבועים או זמניים. גם אם מדובר במחלה נפשית שהתפרצה עקב השירות, ניתן לקבל זכאויות שונות.

 

התייעצו איתנו – נשמח לעזור לכם.

הצהרת נגישות העסק

  • מעלית
  • שירותי נכים
  • מרכזיה טלפונית מונגשת
  • חניה נגישה
  • העסק נותן שירות בבית הלקוח או במקום אחר מונגש לבחירת הלקוח

רכז נגישות:
משה אהרון רוט
MISRADROT@GMAIL.COM
072-3222308

דילוג לתוכן